امروز شنبه  ۲۹ دی ۱۴۰۳

۱۴۰۰/۰۴/۲۵- ۱۱:۰۱ - مشاهده: ۱۵۵۹

اطلاعات مورد نیاز در خصوص دریافت گذرنامه و مهر خروج مشمولین و دانشجویی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشکک

پاسپورت

بسمه تعالی

جهت درخواست گذرنامه باید پس از ثبت نام و درخواست گذرنامه در سامانه میخک به نشانی:

mikhak.mfa.gov.ir

و دریافت کد رهگیری از سامانه، به همراه اصل مدارکی که تصویر آن در سامانه بارگذاری شده  به بخش کنسولی سفارت مراجعه نمایید.

* قبل از مراجعه به بخش کنسولی سفارت، ساعت حضور خود را از طریق پیام متنی یا صوتی در واتس آپ کنسولی هماهنگ و پس از تایید مراجعه نمایید.

00996772324021

*در سامانه میخک چنانچه برای اولین بار وارد می‌شوید باید ثبت نام نمایید که پس از انتخاب گزینه ورود به سامانه باید ایمیل و کد ملی خود را وارد نمایید که در نهایت رمز یکبار مصرف به ایمیل شما ارسال می‌شود و با وارد کردن آن در قسمت مربوطه می‌توانید فرآیند ثبت نام را تکمیل کرده و در پایان با زدن علامت صحت اطلاعات تایید می‌گردد نهایتا وارد صفحه جدیدی شده و درخواست گذرنامه نمایید.لازم به ذکر است هنگام ورود به سایت مربوطه، در قسمت معرفی سامانه، راهنمای کاملی قرار داده شده است‌.

*چنانچه به هر دلیلی در موقع ثبت نام پیام مغایرت در اطلاعات هویتی اعلام گردید با اصل مدارک شناسایی به خصوص شناسنامه به بخش کنسولی سفارت مراجعه نمایید و یا مورد را از طریق واتس آپ کنسولی اطلاع دهید.

*چنانچه ایمیلی که قبلا با آن در سامانه میخک ثبت نام کرده اید را فراموش کرده باشید و یا به هر دلیلی بخواهید از ایمیل جدید استفاده نمایید هنگام ورود به سامانه، صفحه ای ظاهر می‌گردد که اگر تیک گزینه دریافت رمز عبور یکبار مصرف با ایمیل جدید را انتخاب نمایید و ادامه دهید دیگر به سوابق قبلی در سامانه میخک دسترسی نخواهید داشت و همچنین مجددا باید در سامانه میخک ثبت نام و تشکیل پرونده بدهید که برای جلوگیری از این مورد می‌توانید با اصل مدارک هویتی به بخش کنسولی سفارت مراجعه نموده تا ایمیل جدید شما در سامانه میخک ثبت گردد.

*موقع ثبت نام و کار با سامانه میخک از مرورگر Chrome استفاده نمایید.

*در هر بار ورود به سامانه سیستم به شما پیغام می دهد که "آیا می خواهید رمز ثابت انتخاب نمایید" که اگر آن گزینه را تیک بزنید و سپس گزینه ادامه را انتخاب نمایید وارد فرآیند انتخاب رمز ثابت می‌شوید ولی چنانچه فقط گزینه ادامه را انتخاب نمایید از آن عبور خواهید کرد.

* چنانچه به هر دلیلی شخصا مایل به ثبت نام و دریافت کد رهگیری از سامانه میخک نمی‌باشید این کار توسط بخش کنسولی قابل انجام می‌باشد لیکن تعرفه آن 20 یورو می‌باشد.

مدارک مورد نیاز جهت بارگذاری یا آپلود در سامانه میخک و ارائه اصل آن به بخش کنسولی سفارت :

1. گذرنامه(در صورت وجود گذرنامه قبلی و یا عدم مفقودی)

2. شناسنامه (چنانچه شناسنامه افراد بالای 15 سال عکس دار نباشد باید همزمان با درخواست گذرنامه درخواست تعویض شناسنامه نیز به صورت حضوری به بخش کنسولی سفارت ارائه گردد.) 

3. کارت ملی (برای افراد زیر 15 سال لازم نمی‌باشد و اگر افراد بالای 15 سال فاقد کارت ملی باشند حتما باید شناسنامه جدید(جلد قهوه ای) داشته باشند و یا همزمان درخواست نمایند)

4. کارت پایان خدمت یا معافیت خدمت وظیفه عمومی‌برای مردان مشول خدمت زیر 50  سال

*در صورتی که اصل شناسنامه و یا کارت ملی و یا کارت معافیت یا پایان خدمت فرد در ایران باشد بستگان نامبرده می‌توانند اصل مدارک را به بخش مقیمین اداره کل کنسولی ساختمان شماره 3 وزارت امور خارجه واقع در میدان امام خمینی تهران و یا نمایندگی‌های استانی وزارت خارجه از جمله در مشهد ارائه دهند تا با این سفارت مکاتبه گردد و تصویر برابر اصل مدارک ارسال شود.

5. ویزا یا کارت اقامت یا گذرنامه خارجی (قرقیزی)                                                                                                         

6. یک قطعه عکس 4 × 3 جدید(حداقل مربوط به 6 ماه گذشته) زمینه سفید تمام رخ ، بدون کلاه و عینک و کروات و برای بانوان با حجاب اسلامی(لازم به ذکر است به دلیل اینکه تصویر فیزیکی عکس لازم نیست به جای چاپ عکس از عکاس بخواهید تصویر عکس را بر روی CD با حجم حداکثر 300 کیلوبایت و با فرمت JPG تحویل دهید همچنین اگر متقاضی این هستید که ثبت نام درخواست گذرنامه در سامانه میخک توسط سفارت انجام شود از عکاسی بخواهید تصویر عکس با مشخصات فوق را به نشانی arbabrojoo.bishkek@gmail.com ایمیل نماید.)

* تصاویر باید دارای فرمت JPG یا JPEG بوده و حجم آن از ۳۰۰ KB بیشتر نباشد.چنانچه از موبایل استفاده می‌کنید می‌توانید یکی از نرم افزارهای اسکن تصویر را نصب نموده و با استفاده از دوربین موبایل تصاویر را اسکن نمایید.

لینک یکی از این نرم افزارها جهت دانلود و نصب:https://g.co/kgs/9BHWpY

 ملاحظات:

1. جهت افراد زیر 18 سال تنها پدر و یا سرپرست قانونی می‌تواند تقاضای صدور گذرنامه نماید بنابراین در سامانه میخک باید از طریق صفحه پدر و یا سرپرست قانونی برای آنان درخواست شود.

*در صورتی که دسترسی به ولی صغار برای اخذ رضایت از وی ممکن نباشد و یا ولی از رسیدگی به امور فرزند خود امتناع نماید، مامور کنسولی می‌تواند به استناد ماده 1229 قانون مدنی به جای دادستان وارد عمل شده و مستند به ماده 1187 قانون مدنی اقدام به نصب امین موقت کرده و مدارک را مبتنی بر ماده 114 قانون امور حسبی جهت تنفیذ آن توسط مراجع  قضائی در داخل کشور،  به مرکز ارسال نماید.لازم به ذکر است حتی قبل از تنفیذ امین موقت توسط مرجع قضائی، صدور گذرنامه برای متقاضی با محل اقامت مورد نظر امین در چارچوب مقررات مربوطه بلامانع خواهد بود.

2. در صورتی که محل اقامت همسر یا فرزند زیر 18 سال خارج از کشور قید گردد زمانی که آنها قصد خروج از ایران را داشته باشند نیازی به اجازه شوهر یا پدر ندارند که در این صورت باید رضایتنامه محضری داشته باشند و یا فرم رضایتنامه در بخش کنسولی توسط شوهر و یا پدر تکمیل گردد.

*زنانی که طبق مدارک معتبر، محل اقامت آنان با شوهر (خارج از کشور) باشد و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده اند، از شرط موافقتنامه کتبی شوهر معاف هستند.

3. در صورتی که محل اقامت در گذرنامه صادره از خارج از کشور ایران درج گردد مردان مشمول خدمت زیر 50 سال قبل از خروج از ایران حتما باید به همراه مدارک هویتی و کارت پایان خدمت یا معافیت و خانم ها و فرزندان زیر 18 سال با رضایتنامه رسمی خروج همسر یا پدر، به پلیس مهاجرت و گذرنامه مرکز استان خود(در صورت موجود بودن) و یا تهران در خیابان شهرآرا، مراجعه و خروجی خود را فعال نمایند.

4. واریز مبلغ 100 یورو (50 یورو برای اولین گذرنامه افراد زیر2 سال تمام) به حساب شماره:

 1181000500079618EUR,ACC#122443

به نام سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشکک نزد دمیر بانک (موقع واریز باید گذرنامه همراه داشته باشید)

* آدرس نزدیکترین شعبه به سفارت:

Токтогула 93 /Эркиндик

*ساعت کاری  بانک  از ساعت 9 الی 17 و ساعت 12 الی 13 ناهار می‌باشد در داخل بانک تبدیل صوم به یورو نیز انجام می‌شود.

5. واریز مبلغ 20 یورو به حساب فوق در صورتی که خواستار تغییر محل اقامت از ایران به خارج از کشور(قرقیزستان) می‌باشید(جهت تغییر محل اقامت، فرد حداقل باید 6 ماه مقیم خارج از کشور باشد)

6. در صورتی که گذرنامه مفقوده یا مخدوشه ( که از جمله مصادیق آن آب دیدگی و سوختگی گذرنامه است) باشد به جای 100 یورو باید 180 یورو جهت گذرنامه جدید پرداخت گردد و چنانچه آخرین تاریخ خروج از ایران در گذرنامه مخدوشه، مشخص نباشد 20 یورو دیگر باید پرداخت گردد.(در صورت مفقود شدن، باید گزارش پلیس محل، مبنی بر اینکه گم شدن گذرنامه به آنها اعلام شده است به بخش کنسولی ارائه گردد)

7. کسانی که به سن مشمولیت (18 سال تمام) خدمت نظام وظیفه عمومی می رسند (اولین روز ماهی که وارد سن 19 سالگی می‌شوند) و وضعیت خدمت یا معافیت نظام وظیفه آنان مشخص نباشد در صورتی که حداقل 3 سال در خارج از کشور با شرایط ذیل اقامت دارند بلافاصله بعد از سن مشمولیت می‌توانند از این مهر استفاده نمایند که در اینصورت تا پایان مدت اعتبار مهر مذکور می‌توانند در هر سال شمسی 2 بار به ایران وارد و خارج شوند که مجموع مدت اقامت آنان در ایران نباید بیش از 90 روز باشد.( همچنین دانشجویان دارای پرونده دانشجویی و مهر خروج دانشجویی نیز بعد از فراغت، انصراف و یا اخراج از تحصیل به شرط داشتن 3 سال اقامت می‌توانند پس از دریافت نامه از وزارتین علوم یا بهداشت مبنی بر ضبط وثیقه توسط بستگان و مراجعه به سازمان نظام وظیفه عمومی و در نهایت تایید این سازمان، مهر خروج مشمولین دریافت نمایند) 

*افراد ذکور بالای 13 سال که قبل از خاتمه اعتبار گذرنامه به سن مشمولیت خواهند رسید و مقیم خارج از کشور می‌باشند پس از رسیدن به سن 18 سال تمام باید تکلیف خدمت نظام وظیفه خود را تعیین نمایند و یا قبل از ورود به ایران باید مهر خروج مشمولین دریافت نمایند در غیر اینصورت در صورت ورود به ایران امکان خروج برای آنها وجود ندارد.

 *لازم به ذکر است مشمولینی که مهر مذکور را نداشته باشند موقع ورود به ایران مشکلی نخواهند داشت و صرفا موقع خروج دچار مشکل می‌شوند.

* برای تحقق اقامت جهت مهر خروج مشمولین حضور و اقامت 9 ماه از 12 ماه سال در خارج از کشور طی ۳ سال در مقطع زمانی درخواست مهر خروج ملاک خواهد بود.(به عبارت دیگر در 3 سال منتهی به تقاضای مهر خروج مشمولین اقامت در خارج از کشور باید تحقق یافته باشد)

*ایام توقف کرونایی بیش از 3 ماه در داخل کشور به عنوان اقامت خارج از کشور قابل محاسبه نمی‌باشد.

*با عنایت به ابلاغیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح به شماره 61/10/2/2213 مورخ  1400/11/28 کلیه مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند می‌توانند  تا تاریخ 29 / 12 / 1405 به مدت سه ماه و حداکثر دو بار در سال  به کشور تردد نمایند.

*در موارد ضروری از جمله  فوت بستگان درجه یک، ازدواج، بیماری مشمول و ...، اجازه خروج برای بار سوم، با تشخیص کمیسیونی با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط پیش بینی شده است.

* اجازه خروج برای بار سوم برای مشمولین نخبه، کار آفرین و سرمایه گذار مقیم خارج از کشور پیش بینی گردیده و در صورت داشتن شرایط و ارسال درخواست با موافقت کمیسیون مربوطه مجاز خواهند بود تا تردد بیش از 2 بار با توقف بالای 90 روز داشته باشند.

یاد آوری:

*آن دسته از مشمولانی که مهر خروج ویژه مشمولین در گذرنامه آنان تا تاریخ 1400/12/29 اعتبار داشته است چنانچه در سال 1401بخواهند به ایران تردد داشته باشند حتما باید نسبت به درج مهر جدید اقدام نمایند.

*بر اساس قانون نظام وظیفه کلیه افراد مشمول که دارای 50 سال تمام باشند از خدمت نظام وظیفه معاف بوده و شناسنامه عکس دار آنان به منزله کارت معافیت از خدمت می‌باشد.

*کلیه مشمولین متولد سال های 1346 لغایت 1354 مشمول عفو رهبری بوده و مهر خروج ویژه مشمولین به آنان تعلق نمی‌گیرد. متقاضیان می‌توانند شخصا و یا از طریق وکیل با مراجعه به پلیس +10 نسبت به اخذ کارت معافیت از خدمت اقدام نمایند.

8.کسانی که تقاضای مهر خروج مشمولین یا دانشجویی دارند باید از سامانه میخک در بخش امور گذرنامه گزینه مربوطه را انتخاب نمایند و پس از تکمیل اطلاعات کد رهگیری دریافت نمایند.

9. کسانی که تقاضای مهر خروج مشمولین می نمایند و محل اقامت آنان ایران درج شده باشد حتما باید محل اقامت خود را به خارج از کشور تغییر دهند که در این صورت گذرنامه باید تعویض گردد.

10.هزینه صدور مهر خروج مشمولین 50 یورو می‌باشد که 30 یورو جهت استعلام صدور مهر خروج مشمولین و 20 یورو جهت درج مهر خروج مشمولین می‌باشد که باید در 2 فیش جداگانه واریز گردد. 

11. دانشجویان مشمول خدمت نظام وظیفه عمومی‌که متقاضی مهر خروج دانشجویی می‌باشند باید محل اقامت آنان در گذرنامه ایران قید شده باشد و همچنین در سامانه میخک mikhak.mfa.gov.ir پرونده دانشجویی تشکیل داده باشند و پس از گرفتن نامه از وزارتین علوم یا بهداشت در ایران و گذاشتن وثیقه توسط بستگان به مبلغ 46 میلیون تومان نزد سازمان وظیفه عمومی ناجا و نهایتا تایید شدن پرونده آنان توسط وزارت علوم و یا بهداشت می‌توانند در سامانه میخک درخواست مهر خروج دانشجویی دهند که با این مهر می‌توانند هر سال ۳ بار از کشور خارج شوند مشروط بر اینکه مجموع مدت توقف آنان در ایران بیش از چهار ماه نباشد.

*صدور گذرنامه جدید با محل اقامت ایران برای دانشجویانی که پرونده آنان در سامانه میخک تایید شده باشد رایگان می‌باشد.

*صدور مهر خروج دانشجویی برای دانشجویانی که پرونده آنان در سامانه میخک تایید شده باشد رایگان می‌باشد و همچنین عوارض خروج از کشور(3 بار در سال تحصیلی) و  ..... برای دانشجویانی که مهر مذکور را دریافت کرده باشند رایگان است.

*تسهیلات فوق شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال دانشجو نیز خواهد شد.

*لازم به ذکر است تا پایان مدت مجاز تحصیل هر سال باید این مهر پس از درخواست تایید گواهی اشتغال به تحصیل و درخواست مهر خروج دانشجویی از طریق سامانه میخک مجددا در گذرنامه درج گردد.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما